Online coaching

 

Voor wie? 

Online coaching is een verdiepende, probleem oplossende, anonieme en zeer effectieve manier van coaching. Eigenlijk kan elke vraag via online coaching ingebracht worden en kan via online coaching hetzelfde worden bereikt als met face to face coaching. 

 

Online coaching is vooral voor mensen die:

  • Het prettig vinden om anoniem te kunnen werken aan hun vraag/probleem
  • Het prettig vinden om vanuit huis, in de eigen omgeving, met persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn
  • Affiniteit hebben met schrijven
  • Behoefte hebben aan meerdere coach-contactmomenten per week
  • In het buitenland wonen, op reis zijn of verder weg wonen van de coach
  • Een korte periode, heel gericht, met hun vraag aan de slag willen

Waarom kiezen voor online coaching?

Online coaching is een groeiende vorm van coaching. Een belangrijke misvatting rondom online coaching is dat het minder effectief zou zijn dan face to face coaching, omdat men ervan overtuigd is dat het persoonlijke contact nodig zou zijn voor het krijgen van inzicht en vinden van oplossingen. Niets is minder waar. Online coaching doet niet onder voor face to face coaching, het is een andere vorm met een andere aanpak, maar met net zoveel kans op succes.

 

De kracht van online coaching zit ‘m in de anonimiteit. Doordat je geen persoon tegenover je hebt zitten met een bepaalde gezichtsuitdrukking, sfeer, non-verbale of verbale communicatie kun je je volledig richten op je eigen binnenwereld. Door de anonimiteit van online coaching ga je helemaal zelf met de gestelde vraag aan de slag en kom je al schrijvend tot inzichten en antwoorden. 

 

Daarnaast is online coaching zo effectief omdat je gebruik maakt van het geschreven woord. Schrijven heeft als kracht dat je jezelf uitdrukt; je beschrijft je gevoelens en gedachten terwijl je ondertussen reflecteert op jezelf. Je voelt, je denkt, je herinnert, je ziet beelden, krijgt ingevingen, dit helpt je om overzicht te krijgen, inzichten op te doen, te verwerken en uiteindelijk oplossingen te vinden.

 

Hoe verloopt een online coaching traject?

Het online coaching-traject begint met een bericht dat de coachee via het contactformulier aan de coach stuurt, deze mail belandt in de mailbox van de coach. Vanaf dat moment verloopt alle contact via de mail. 

 

Eerst is er verkennend contact om informatie uit te wisselen en afspraken te maken. Daarna krijgt de coachee een uitgebreid intake-formulier toegestuurd met de vraag deze ingevuld terug te sturen. In dit formulier wordt er gevraagd naar persoonlijke gegevens en een beschrijving van de hulpvraag. Na het terugsturen van dit formulier kan er gestart worden met de verdieping rondom de hulpvraag van de coachee. Het traject bestaat uit over en weer mails waarin de coach vragen stelt aan de coachee. Deze vragen zijn bedoeld om stil te staan bij de eigen beleving en helpen om tot inzicht en oplossingen te komen. De coachee gaat met elke vraag op zijn/haar eigen tempo aan de slag en stuurt via de mail terug wat hij/zij heeft geschreven. Binnen 48 uur geeft de coach een reactie met daarin een nieuwe vraag om bij stil te staan. Zo komt het proces van inzicht en ontwikkeling op gang en gaat de coachee op weg naar het vinden van oplossingen voor zijn/haar eigen probleem.

 

Een online coaching traject duurt gemiddeld één maand. Doordat je een maand intensief aan de slag gaat met je vraag kan je binnen een maand tot antwoorden en inzichten komen waar je weer mee verder kunt. Uiteraard is het ook mogelijk om na een maand het mailcontact te verlengen. 

 

Kijk hier voor de kosten van een traject.

 

Erik: "Het online coaching-traject bij Sandra heeft mij in een korte tijd veel opgeleverd. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen doordat ik zelf antwoorden heb gevonden op mijn vragen en doordat ik echt tijd heb gemaakt om met mijn vragen aan de slag te gaan. Ik wist niet dat ik zoveel zelfredzaamheid in mij had! Sandra reageerde in haar mails zo dat ik mij begrepen en erkent voelde, daarnaast hielpen haar vragen mij steeds meer tot inzicht te komen. Zo kwam ik elke keer een stapje verder in mijn proces met uiteindelijk het gevoel dat ik echt verder kon". 

 

Wil je je aanmelden voor een online coaching traject? Stuur een bericht via het contactformulier hieronder.

 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.